Paradís

Unes platges fabuloses, una serra espectacular, unes aigües de color turquesa, una taula ben parada que ens proporcionarà plaers de tota mena… Si hi heu estat com a turistes, segur que penseu que Mallorca és un paradís. Però ja se sap que sempre hi ha algú a qui han fet fora del paradís i, en concret a Mallorca, hi ha qui ni tan sols ha hagut de queixalar una poma per sentir-se exclòs de l’Edèn. Aquests mallorquins i mallorquines que estan a l’atur, que no s’han beneficiat del negoci turístic i que, en plena crisi, fan cua als bancs d’aliments són els protagonistes d’una història, en forma de road movie, de thriller teatral o de tragicomèdia rural que passa en els paisatges que no surten a les postals. Ens l’expliquen quatre personatges, tots quatre en el cos del mateix actor: una Joana, entre femme fatale i mare coratge, que inventa el pla; en Sebastià, el capellà que en serà la víctima; un Pepe que és el marit de la Joana i el braç executor del pla, i en Kevin, fill de la Joana i en Pepe, a benefici del qual s’ha imaginat tota la trama. Autor, actor i personatges es confonen en un muntatge que s’ha vist abastament a Mallorca, que ha obtingut el premi Atapib 2020 a la millor dramatúrgia i millor interpretació i el premi Ciutat de Palma 2022 de les arts escèniques i que ha estat saludat per la crítica com una confluència afortunada dels universos de Rafael Azcona, els germans Coen, Luis Berlanga i la novel·la picaresca espanyola.

Ha imaginat i porta a escena el muntatge Sergio Baos, un mallorquí nascut a Palma el 1976 que es va llicenciar en Filologia Hispànica, però que, després d’haver-se format amb figures de l’escena que van des de Leo Bassi a Alfredo Sanzol, ha fet del teatre la seva vida. Actor, de teatre i televisió, ha fet també de guionista per a IB3, la televisió balear, a més d’haver escrit dramatúrgies com Horroris Causa, Domènech i DomènechPlata no es, Creepy, Ivànov: ja no hi ha mosques o La classe.

Una producció d’El Somni Produccions.

Espectacle recomanat per a espectadors i espectadores a partir de 14 anys.

FITXA ARTÍSTICA

Dramatúrgia i interpretació: Sergio Baos Direcció: Xavi Núñez Ajudantia de direcció i espai escènic: Joan Porcel Producció executiva i il·luminació: Luis Baró Espai sonor: Joan Vila Il·luminació i audiovisuals: Toni Amengual Cap tècnic: Albert Vizcarro Comunicació i administració: Laura Porcel Distribució: Luis Baró Fotografia: Xisco Alarido

Data

Oct 21 2023 - Nov 18 2023

Hora

20:00

Ubicació

Teatre Llevant
Llevant Teatre, Carrer de Ponent, Granollers, España
Menú